Notion Ink Adam 2Notion Ink heeft aangekondigd dat er een opvolger komt op de Adam. De Adam II moet gaan werken op Android 4.0 en daarnaast zal de fabrikant een developerskit beschikbaar stellen om applicaties te kunnen ontwikkelen voor deze tablet. Erg scheutig is de fabrikant overigens niet met details, want afbeeldingen en overige specificaties ontbreken nog.

Android 4.0

De nieuwe Adam II zal vanuit de fabriek dus al Android 4.0 meekrijgen. We verwachten dat de fabrikant ook bij deze nieuwe tablet een eigen skin gaat gebruiken, zoals dit nu ook het geval is bij de Adam. Overigens krijgt deze laatste tablet ook een update naar Android 4.0 en de eerste ROM’s zijn inmiddels op het internet te vinden. Wij adviseren overigens niet om de tablet te updaten naar Android 4.0, aangezien de software nog in ontwikkeling is en is derhalve ook erg onstabiel.

PixelQi

Of de nieuwe Amdam II ook gebruik gaat maken van de schermen van PixelQi is nog onbekend. Juist door het gebruik van deze scherm kreeg de fabrikant erg veel media-aandacht, omdat het de eerste tablet was die met deze schermen ging werken. De media-aandacht was overigens ook nog eens gericht op de vertraagde levering van de de Adam, doordat het scherm niet voldoende voorraadig was. Wellicht is dit probleem al verholpen, maar we moeten dus nog even geduld hebben op de komst van andere specificaties. Wanneer de Adam II verkrijgbaar is, is ook nog onbekend.