De nieuwe Nokia Lumia 1520 is een grote stap voorwaarts van Nokia. Met dit toestel doen ze een serieuze gooi om hun oude heerschappij in de mobiele telefonie opnieuw leven in te blazen. Als je de telefoon echter ziet dan zal je haast denken dat het een tablet is. De Nokia Lumia 1520 heeft namelijk scherm van 6,4 inch en dat is bijna net zo groot als de iPad Mini. We noemen de Nokia Lumia 1520 dan ook een phablet.

De Nokia Lumia is voorzien van een krachtige Qualcomm Snapdragon 800 quad core 2,2 Ghz processor en dat is momenteel een van de snelste en krachtigste processoren die er te krijgen zijn. Het werkgeheugen van de Nokia Lumia 1520 is 2048 MB en dat is levert een uitstekende bijdrage aan de prestaties van de telefoon.

Qua opslag krijg je standaard 32GB tot je beschikking en dat is uit te breiden naar 96GB. Zo heb je in ieder geval genoeg ruimte om je foto’s te bewaren die je met de 20 megapixel camera kunt maken. De foto’s worden gemaakt met een 20 megapixel camera die foto’s maakt van 14 en 5 megapixels. Elke keer dat je een foto maakt krijg je dus twee foto’s. De 5 mp foto is bedoeld om te delen via Whatsapp of social media en de 14 mp foto is bedoeld voor bijvoorbeeld je plakboek.

De Nokia Lumia 1520 maakt gebruik van Pureview. Pureview zorgt ervoor dat je een foto neemt van 20 megapixels en dit terugbrengt naar 14 megapixels. Door deze techniek krijg je enorm scherpe foto’s omdat je in principe het beeld verkleint.

De Nokia Lumia 1520 is voorzien van Windows Phone 8 GDR3 waar Nokia zelf nog wat aan toegevoegd heeft. Daarnaast ondersteund de Nokia Lumia 1520 Bluetooth 4.0 en het 4G netwerk. Al met al een uitstekende complete phablet waarmee je nog jaren vooruit kan.