Nokia Windows 8 tabletDe samenwerking tussen Nokia en Microsoft begint steeds serieuzere vormen aan te nemen. Zo lijkt Nokia de eerste fabrikant te worden die ook daadwerkelijk een tablet op de markt gaat zetten met Windows 8. Als alles goed gepland is zal de nieuwe tablet volgend jaar juni in de schappen moeten liggen. Hiermee stapt Nokia ook voor het eerst in een andere tak van sport en zal het dus niet zomaar meer een mobieltjesfabrikant zijn.

Volgens de CEO van Nokia zal de nieuwe tablet voor het eerst in Frankrijk gaan verschijnen. Hier heeft Nokia nog flinke voeten in de aarde staan en hier verwacht Nokia dan ook een flinke slag te kunnen slaan als het gaat om de verkoop van tablets. Informatie rondom de tablet zelf blijft echter nog steeds strikt geheim en dit blijft dus maar gissen.

Uiteraard zullen we met dit bovenstaande gegeven de aankomende maanden Nokia nauwlettend in de gaten houden. Overigens is de stap van Frankrijk naar Nederland ook gauw gemaakt en blijft Nederland nog steeds een goed land voor Nokia qua verkopen. Het zal ons dan ook niet verbazen dat de tablet na Frankrijk snel aan de beurt is.