Ceo Jerry Shen van het bedrijf Asus heeft gezegd dat Asus kijkt naar mogelijkheden om kleinere en goedkope tablets met Windows 8 uit te brengen. Ook zijn er plannen om dit jaar een Chromebook op de markt te brengen. Deze aankondigingen werden door Jerry Shen gedaan in een gesprek over de kwartaalcijfers van het bedrijf Asus.
Volgens Shen kunnen deze Windows 8 tablets een nieuw marktsegment gaan vormen. De tablets zullen beschikken over een relatief klein schermdiagonaal en zullen voor minder dan 300 dollar worden verkocht. Op dit moment worden Windows 8 tablets met een scherm diagonaal van circa 10-inch of groter gemaakt. Naar verwachting zal Asus dus op de markt komen met kleinere tablets. Microsoft heeft waarschijnlijk ook plannen om kleinere tablets op de markt te gaan brengen.

Asus kijkt naast de goedkopere en kleine tablets ook naar de mogelijkheid om laptops met Chrome OS, Google’s besturingssysteem, op de markt te brengen. Deze Chromebooks zijn bij de consument op dit moment nog niet erg succesvol. Daarentegen zijn deze apparaten voor onderwijs- en overheidsinstellingen wel interessant. De tweede helft van dit jaar moet er een eerste Chromebook van Asus op de markt komen, verdere specificaties en de prijs van het apparaat zijn nog onbekend.