Speciaal voor laptops en tablets heeft Vodafone nieuwe mobiele internet abonnementen aangekondigd. Naast de standaard tablets gaat Vodafone ook speciale abonnementen aanbieden voor de Apple iPad’s. Zo kun je bijvoorbeeld voor € 27,50 per maand met een snelheid van 14,4 Mb/s ruim 2 Gb aan data verbruiken.

Voor de tablets, en dus ook voor laptops, zullen er een viertal nieuwe abonnementen beschikbaar komen. Deze kosten per maand €10,- € 17,50, en de duurste is € 27,50. Respectievelijk krijg je hiervoor 200 Mb, 500 Mb en 2 Gb datategoed en ook per abonnement lopen de snelheden voor het mobiel internet op. De snelheid begint bij 3,6 Mb/s en loopt op tot 14,4 Mb/s. Overigens wordt bij de hoogste snelheid direct aan kanttekening gemaakt dat de snelheid niet landelijk mogelijk is en momenteel enkel in de Randstad werkelijk gehaald kan worden.

Ter promotie van de nieuwe data-abonnementen krijg je bij een 2-jarig contract drie maanden 50% korting op de maandelijkse kosten. Ook denkt Vodafone internationaal en zo kan er een dagpas worden aangeschaft. Zo kun je voor 7,50 per dag 50 Mb verbruiken en 42 landen waar Vodafone ook actief is. Voor zakelijke gebruikers is het mogelijk om goedkoper internationaal op het datanetwerk van Vodafone te zitten. Ook hier zijn weer een viertal abonnementen verkrijgbaar waarvan de prijzen varieren tussen de € 20,- en € 60,- en respectievelijk krijg je hiervoor 200 Mb tot 2 Gb aan datategoed mee voor in het buitenland.

De speciale iPad-abonnementen zijn er in twee varianten van € 17,50 per maand en € 27,50 per maand. Respectievelijk krijg je hiervoor 500 Mb of 2 Gb datategoed. Het abonnement van € 17,50 levert een snelheid van 3,6 Mb/s en de overige abonnementen leveren een snelheid van 7,2 Mb/s op.

Wie geen abonnement wenst is het ook mogelijk om via het prepaidsysteem mobiel te internetten. Goedkoop is dit uiteraard niet, maar wie sporadisch gebruik maakt van deze mogelijkheid wellicht een uitkomst. Voor € 2,50 per dag kun je voor 35 Mb mobiel internetten. Voor € 10,- per week kun je 150 Mb datategoed verwachten en voor € 20,- per maand heb je 350 Mb datategoed. Voor € 50,- per kwartaal kun je rekenen op 1 Gb datategoed.