AMOLED displayEen anonieme bron heeft gemeld dat Apple momenteel in gesprek is met Samsung voor het gebruik van AMOLED-schermen in hun nieuwe generatie iPad’s. Momenteel zijn alle iPad’s nog voorzien van een LCD-display, maar Apple wil de kwaliteit van het scherm fors omhoog schroeven. Hierbij lijkt de AMOLED techniek van Samsung de beste oplossing te zijn.

Het grote voordeel van AMOLED, ten opzichte van LCD, is dat het scherm een stuk scherper en helderder beeld geeft. Daarnaast heeft het beeldscherm minder last van reflecties door het zonlicht en verbruikt het scherm aanzienlijk minder stroom. Toch is het gerucht een beetje tegenstrijdig met eerdere berichten over Samsung en Apple. Zo zijn beide fabrikanten nu verwikkeld in een rechtszaak over mogelijk geschonden patenten van elkaar. Daarnaast heeft Samsung eerder al aangegeven dat er voorlopig nog geen AMOLED-schermen gemaakt gaan worden voor tablets.

Fabrikant LG krijgt het overigens benauwd van deze berichtgeving, aangezien zei op dit moment de leverancier zijn van de LCD schermen voor de huidige iPad’s. Als Apple besluit om over te stappen zal LG hiermee een grote klant verliezen.