ipad-miniAl eerder gingen er geruchten rond over de komst van twee nieuwe iPad mini’s. Eén van deze mini’s zou worden uitgerust met een retinadisplay. Deze geruchten worden nu door NPD DisplaySearch bevestigd en er wordt door NPD meer informatie gegeven over deze mini’s.

Apple zal dit jaar met nog een iPad mini komen, aldus Richard Shim, analist van onderzoeksbureau NPD Displaysearch. Dit model zal echter niet zijn uitgerust met een retinadisplay. Volgens de analist komt Apple eerst met een dunnere iPad mini. Deze zal beschikken over een A6-processor welke ook in de iPhone 5 wordt gebruikt. De resolutie blijft hetzelfde; 1.024 x 768 pixels. Het model zal gaan draaien op het onlangs aangekondigde iOS 7.

De iPad mini met een retinadisplay kunnen we pas in 2014 verwachting volgens Shim. Welke processor zal worden gebruikt is nog niet duidelijk. Wel is de resolutie van het model bekend, deze zal net als de derde en vierde generatie iPad’s 2.048 x 1.536 pixels zijn. Dit model zal ook draaien op iOS 7.