Netflix voor tabletsDe oude Netflix-app, die te downloaden was in Android Market, was slechts geschikt voor negen toestellen, maar met de nieuwe update van de software zijn hier een 24 toestellen aan toegevoegd en daarbij mogen zich ook enkele tablets aan toevoegen. Zo werkt de update prima op de Galaxy Tab 10.1 en de Motorola Xoom.

Naast een legio aan smartphones waarop de app te draaien is heeft Netflix ook de recent aangekondigde Lenovo’s toegevoegd aan de lijst met werkende tablets. Hiermee wil Netflix tegemoet komen aan de groeiende vraag naar de applicatie, maar ook de markt die constant in beweging is. Netflix kon immers niet meer achter blijven met oude modellen terwijl er nieuwere en betere modellen op de markt uitkwamen.

Het ook echt werkend krijgen is nog even een tweede, want voor sommige tablets is het inmiddels wel werkend gekregen, maar dan wel via een omweg of een patch. Lekker soepel loopt dit dus nog niet. Zo was het geen enkel probleem om het werkend te krijgen op de Galaxy Tab 10.1 en de Motorola Xoom, maar de Asus Eee Pad Transformer moet via een patch werkend gemaakt worden voor deze applicatie.

Overigens is het maar de vraag of je deze app werkelijk wilt installeren met de huidige tarieven voor mobiel internet in Nederland. Mocht je de app toch installeren raden wij aan om dergelijk beeldmateriaal via WiFi te kijken, anders is video kijken plotseling wel heel erg duur geworden!