NEC LaVie TouchDat steeds meer fabrikanten ook een inkomstenbron zien in tablets blijkt wel aan het enorme aanbod van tablets momenteel. Daarnaast kunnen we ook nog vele nieuwe modellen verwachten. Om een beetje op te vallen moet je wel met een uniek concept komen en NEC lijkt dat concept nu te hebben gevonden. Uniek is het in ieder geval wel en misschien kan het ook wel als een kleine sprong voorwaarts gezien worden.

NEC heeft de LaVie Touch in Japan geintroduceerd. De nieuwe tablet werkt op basis van Windows 7 Home Premium en dat zien we wel vaker terug op tablets. Tot dusver niet erg interessant, maar de accessoires die NEC meelevert bij deze tablet zijn wel interessant waardoor de tablet omgetoverd kan worden in een heus werkstation.

Standaard levert NEC een Multistation, draadloos toetsenbord en draadloze muis mee. Het Multistation zal een vaste plek gaan bemachtigen op een bureau, want hij dient als standaard voor de tablet, maar daarnaast kun je via deze dockingstation ook CD’s en DVD’s direct openen op de tablet. Windows 7 staat zelf niet erg goed aangeschreven als het gaat om tablets. NEC is hier zich goed bewust van en heeft daarom ook zijn eigen interface ExTouch geinstalleerd om het gebruik van de tablet te vereenvoudigen.

De NEC LaVie Touch wordt geleverd met een 10.1 inch touchscreen en een 1.5 Ghz processor. De processor wordt ondersteunt door 2 Gb werkgeheugen en daarnaast treffen we ook nog een webcam aan, WiFi, Bluetooth, mciroSD-kaartlezer, twee USB-poorten en een HDMI-uitgang. Opslag vind plaats op een 64 Gb SSD.

Of deze tablet ook naar Nederland komt is nog maar de vraag, maar de tablet gaat in Japan voor ongeveer € 900,- van de hand.