HP TouchPadHP is druk bezig met de promotie van hun eerste tablet die gaat werken op basis van hun eigen webOS. Zoals het er nu uit ziet is het een mooi systeem, maar toch kleeft er een nadeel aan het systeem. Zo blijkt het niet mogelijk te zijn om documenten te bewerken, maar wel te bekijken.

Ook HP heeft in alle commotie rondom de tablets een steekje laten vallen en heeft dit nu ook een beetje erkent. Hun eigen Quickoffice applicatie was nog niet geschikt gemaakt voor webOS en zal in een later stadium alsnog als update beschikbaar komen voor de tablet. Natuurlijk wel een beetje een zure appel, want je mag op zijn minst verwachten dat je op een tablet van deze allure een simpel documentje kan bewerken.

De nieuwe TouchPad wordt op 1 juli gelanceerd in Amerika en enkele dagen later zal de tablet ook de Europese gronden bereiken. Vooralsnog is Nederland niet in het rijtje der landen genoemd waar de levering ook plaats zal vinden, maar wij verwachten dat Nederland ook snel zal volgen. Op de engelse website van HP is inmiddels de TouchPad als pre-order te bestellen waarbij je voor de 16 Gb variant $ 499,- moet aftikken of $ 599,- voor de 32 Gb variant. Later in het jaar wordt ook nog de 64 Gb variant verwacht en deze zal naar verwachting $ 699,- gaan kosten.