MSI WindPad 110WWe waren al een tijdje aan het wachten op berichten vanuit MSI met de komst van een tablet vanuit hun kant. Nu lijkt het dan toch echt te komen en ze hebben dan ook besloten om direct twee modellen op de markt te zetten. De eerste is een Windows 7-tablet genaamd de WindPad 110W en de tweede is een Android-tablet genaamd WindPad 100A.

Beide modellen zullen qua design niet gaan afwijken van elkaar, maar het besturingssysteem en technische specificaties zullen wel afwijken. In ieder geval zullen beide tablets gaan beschikken over een 10.1 inch touchscreen (resolutie 1280 x 800 pixels) en ook beide modellen hebben een camera aan de voorzijde en achterzijde. Waar het verschil wordt gemaakt is uiteraard het besturingssysteem, maar ook de specificaties die hier bij horen.

De WindPad 100W met Windows 7 zal worden geleverd met een AMD Brazos CPU met 2 Gb aan werkgeheugen. Ook zal deze tablet gaan beschikken over WiFi en krijgt de tablet 64 Gb aan opslag mee voor media. Deze opslag wordt verzorgd door een SSD-schijf.

De WindPad 100A gaat werken op een Tegra2-processor en zal gaan draaien op Android 3.0. Deze tablet krijgt de beschikking over 1 Gb werkgeheugen, WiFi, USB-poort en 32 Gb aan opslag.

Wanneer beide modellen op de markt komen en voor welke prijs kon MSI helaas nog niet zeggen, maar wij verwachten dat beide tablets aan het einde van het derde kwartaal beschikbaar zullen komen.