Motorola Xoom 2Na maandenlang geruchten en snapshots van een mogelijke opvolger van de huidige tablet heeft Motorola eindelijk de Xoom 2 officieel gelanceerd. De Xoom 2 zal naast de standaard versie ook als multimediaversie worden geleverd en onderling is er dus een behoorlijk verschil te merken. Zo zal de Xoom 2 Media uitgerust worden met een 8.9 inch touchscreen, terwijl de Xoom 2 gewoon met een 10.1 inch touchscreen zal gaan werken.

Ondanks de nauwe samenwerking tussen Motorola en Google lijkt ook de Xoom 2 niet de uitverkorene te zijn om de eerste tablet te worden met Android 4.0. De Xoom 2 zal gaan werken op Android 3.2. Overigens zal een update naar Android 4.0 zeker in de pijplijn zitten. Onderhuids heeft de Xoom 2 wel enkele wijzigingen ondergaan. Zo claimt Motorola dat het nieuwe model een helderder scherm heeft ten opzichte van zijn voorganger, maar ook heeft Motorola het design iets aangepast met wat rondere hoeken om het wat makkelijk beet te kunnen houden. Tegelijkertijd met het design is de Xoom 2 ook 100 gram lichter en dat is natuurlijk altijd prettig.

De Xoom 2 zal ook gaan werken op een stylus die weer apart verkrijgbaar is. Als we naar de hardware kijken is de Xoom 2 uitgerust met een webcam, 5 megapixel camera, 1.2 Ghz processor, 16 Gb intern geheugen en een USB-aansluiting. Met deze laatste aansluiting kun je eenvoudig bestanden vanaf de computer naar de tablet overzetten of juist andersom. De Xoom 2 Media heeft exact dezelfde specificaties, echter is hij gewoon een stuk kleiner en hierdoor ook handzamer en lichter. Het nadeel is echter dat ook hierdoor ook voor een kleinere accu is gekozen, waardoor de accutijd ook een stuk korter is (6 uur in plaats van 10 uur).

Deze maand moet de Xoom 2 al in Engeland leverbaar gaan worden. Wanneer Motorola de Xoom 2 in Nederland op de markt zet is nog niet duidelijk. Ook heeft Motorola nog geen prijzen bekend gemaakt, maar wij verwachten een dezer dagen hier wel meer informatie over te kunnen geven.