Motorola XoomDat Motorola nog steeds heil ziet in tablets bewijst wel het feit dat er druk getest wordt met de nieuwe Xoom 2. Naast de opvolger lijkt er ook nog een tweede tablet toegevoegd te worden aan het huidige programma. In ieder geval gaat de Xoom 2 werken op een 1.2 Ghz processor die ondersteunt wordt door 1 Gb werkgeheugen. Zoals we mogen verwachten van de Xoom 2 beschikt ook deze over een 10.1 inch touchscreen.

De Xoom 2 moet op enkele punten een flinke verbetering worden ten opzichte van het huidige model. Zo zal het nieuwe model een stuk slanker zijn en meer richting de iPad 2 gaan neigen qua afmetingen. Hier moet Motorola natuurlijk wel voorzichtig in zijn, want Apple heeft onlangs Samsung nog voor het gerecht gedaagd vanwege het ongegeneerd kopiĆ«ren. Hier zijn de meningen overigens wel over verdeeld. De nieuwe Xoom 2 zal in ieder geval in staat zijn om video’s in Full HD op te nemen.

De Xoom 2 zal ook met een legio aan accessoires beschikbaar komen, waaronder een toetsenbord in de vorm van een dockingstation. Dit principe is al mooi afgekeken van de Asus Eee Pad Transformer. Het concept lijkt goed aan te slaan en ook hier wil Motorola graag een graantje in mee pikken. De Xoom 2 zal daarnaast voorzien gaan worden van software om bepaalde apparaten binnenhuis met de Xoom 2 aan te sturen. Dit verklaart ook direct waarom deze tablet van een infraroodpoort is voorzien.

De tweede tablet die Motorola aan het ontwikkelen is betreft een 8.2 inch tablet. Volgens Motorola is dit een prima vervanger van een e-reader en is ook meer geschikt gemaakt als mediaspeler. Ook deze tablet kan via de infraroodpoort enkele apparaten binnenshuis aansturen. Deze tablet zal volgens Motorola compleet spatwaterdicht zijn.

Beide tablets zullen eerst in de VS in de verkoop gezet gaan worden, waarna begin volgend jaar de nieuwe tablet in Europa wordt verwacht. Prijzen en exacte data zijn helaas nog niet bekend, maar zodra wij dit weten laten we dit uiteraard direct weten!