Android logoBeveiligingsbedrijf Symantec meldt vandaag het nieuws dat er miljoenen malware Apps zijn gedownload in de market van Android. Het gaat om een virus genaamd Counterclank. De Counterclank is een Trojan Horse dat bestanden van de tablet kan stellen, zoals bankgegevens, Word bestanden en andere belangrijke documenten. Ook zorgt  dit virus ervoor dat de tablet automatisch nog meer van deze geinfecteerde bestanden van de Android market download. Het beveiligingsbedrijf Symantec heeft deze Trojan al in 13 Android apps gevonden, vele hiervan zijn heel vaak gedownload door niets vermoedende gebruikers van de Market. Symantec meldt ook dat er nog veel van deze Apps nog gewoon op de Market staan.

Het virus zal zich vooral bevinden in spelletjes Apps, deze spelletjes zouden volgens Symantec tussen de één en vijf miljoen keer zijn gedownload. Dit betekend dat op dit moment veel mensen ongemerkt het virus op hun tablet hebben en veel privé informatie kwijtraken.

Hoe deze virussen op de Markt komen is volgens Symantec makkelijk te verklaren. Android controleert geen van de geplaatste Apps in de Market op virussen. Hierdoor is het heel makkelijk om een virus te uploaden op de Android Market en deze vervolgens miljoenen keren te laten downloaden.

Het is zeer aan te raden om een virusscanner op je tablet te zetten, zo worden alle gedownloade apps gecontroleerd op virussen.