Microsoft Surface TabletHet gaat waarschijnlijk januari worden dat de tablet gaat verschijnen op de markt, maar hij komt eraan de Microsoft Surface-tablet. Het is een klein gokje voor de Windows fabrikant, maar de directeur Steve Palmer heeft 5 garanties voor succes.

Er zullen verschillende ARM-tablets uitgebracht worden. Microsoft heeft ervoor gekozen één tablet met een Intel chip te fabriceren en één met een ARM-processor. Er wordt bewust gekozen voor deze twee makers want de makers van de gewone computers hebben te weinig kennis van tablets. Tevens zal Microsoft ervoor kiezen de ARM-tablets over te laten aan de makers van Smartphones en de pc-tablet zelf uitbrengen. Microsoft beperkt zich zelf zo niet door alleen op x86-terrein te werken. Er gaan waarschijnlijk grote merken over naar de windows tablet, zoals nu ook al te zien is met de windows phone. Langzamerhand gaan HTC Samsung ook over naar Windows.

Microsoft zal flink gaan concurreren met merken als Apple. Microsoft is nu nog een dwerg op het gebied van tablets en Apple een flinke reus. Nu zal je denken hoe wil Microsoft de concurrentie aangaan. Ze hebben hier enkele slimme taktieken voor bedacht. Microsoft is dus nog een dwerg op dit gebied en mag hierdoor van alles meeleveren op de tablets. De Surface tablet zal straks dan ook zijn uitgerust met waarschijnlijk; Office, Skype, Skydrive en wat allemaal nog meer. In ieder geval zal Microsoft een totaalpakket gaan aanbieden en in het verleden is al gebleken dat mensen hier gevoelig voor zijn. Computers werden veel makkelijker verkocht wanneer er voorgeïnstalleerde pc-trialware aanwezig waren.

De nieuwe tablet van Microsoft zal in ieder geval een succes worden. Zou de verkoop in enorme getallen verlopen is het een succes, maar het zal ook een succes zijn wanneer de tablet nauwelijks verkocht wordt. De tablet zal dan als voorbeelddevice dienen. Er is alwel flinke kritiek geleverd. De consumenten versie is toch te beperkt in vergelijking met andere tablets en de pro-versie moest nog niet al te best werken. Toch verwacht Microsoft een goede verkoop en dan vooral doordat de tablet op een oude pc lijkt maar dan met een nieuwe gedaante.