Op het moment zijn er vier tablet-computers van Microsoft onthuld in twee generaties. In september kondigde Microsoft twee nieuwe Surface tablets aan. De Surface 2 werd de opvolger van de Surface RT en de Surface Pro 2 volgde de Surface Pro op. Het bedrijf heeft nu bevestigd dat we nog meer nieuwe modellen kunnen verwachten. In plaats van opvolgers van de huidige Surface tablets, zal Microsoft nieuwe Surface tablets gaan uitbrengen die over andere schermformaten beschikken. Dit heeft de vicepresident van de Surface afdeling gezegd in een interview.

Ook de schermverhoudingen van de tablets zullen veranderen. Wat deze verandering precies zal zijn heeft de vicepresident niet vrijgegeven. De huidige typen hebben allemaal een schermverhouding van 16:9, het formaat is diagonaal 10,6 inch.

Eerder gingen er al geruchten rond over een kleinere Surface tablet. Deze geruchten zijn door de woorden van Microsofts topman versterkt. Er zijn op dit moment nog maar twee kleine Windows 8 tablets onthuld. Meerdere fabrikanten lijken interesse te hebben in de productie van een kleine Windows 8 tablet. Wellicht is ook Microsoft met een kleiner formaat tablet bezig.