Dell Streak ProReeds eerder hebben wij al eens bericht over de Dell Streak Pro waarbij we in ieder geval konden melden dat de nieuwe tablet van Dell zou gaan beschikken over Android 3.1 en hun verbeterde eigen interface Dell Stage 2.0. Vandaag zijn meer opvallende specificaties bekend geworden over deze nieuwe tablet.

De nieuwe 10 inch tablet, met een resolutie van 1280 x 800 pixels, richt zicht op zowel de zakelijke markt als op de consumentenmarkt, maar hier wordt door Dell wel onderscheid in gemaakt. In ieder geval zullen de aparte accessoires zoals dockingstations en dongels voor beide markten leverbaar zijn. De Streak Pro moet leverbaar worden in juni.

Opvallend is echter dat de specificaties die we eerder hadden vermeld nu niet blijken te kloppen. De definitieve Streak Pro gaat beschikken over een 1 Ghz processor in plaats van een 1,2 Ghz processor waar we eerder over spraken. De gekozen processor heeft ook geen ondersteuning om 3D content te kunnen weergeven en dus ook deze feature kunnen wij dus nu uitsluiten. Om de processor te ondersteunen krijgt de Streak Pro in ieder geval 1 Gb werkgeheugen mee.

Standaard wordt de Streak Pro geleverd in zwart waarbij de achterzijde is afgewerkt in geborsteld aluminium. Op de consumentenmarkt zullen nog extra skins leverbaar gaan worden in de kleuren roze, blauw en rood. De frontcamera, of webcam zoals je het kan noemen, heeft een resolutie van 2 megapixel en de camera op de achterzijde heeft een resolutie van 5 megapixel. Om foto’s of andere media op te slaan brengt Dell een drietal versies uit met een opslag van 16 Gb, 32 Gb of 64 Gb.

Over connectiviteit en media mogelijkheden hoeven we niet te klagen met de nieuwe Streak Pro. Zo zal hij gaan beschikken over een SDHC-kaartlezer, maar daarnaast ook Bluetooth, WiFi en er staat nog een optie open waar Dell overweegt om ook het lte-netwerk te gaan ondersteunen. Dit laatste is nog niet actief in Nederland, maar zal in een later stadium zeker gaan gebeuren.

De scheiding tussen zakelijk en consument wordt voornamelijk gemaakt in de beschikbare accessoires. Zo zullen de genoemde gekleurde skins leverbaar worden voor de consument, alsmede een dockingstation, dongel en een autolader. Op de zakelijke markt zijn deze accessoires ook leverbaar, maar is juist voor deze markt ook de mogelijkheid om een uitklapbaar toetsenbord te bestellen. Hierbij wordt meer op de zakelijk mogelijkheden gelet waarbij ook nog eens benadrukt wordt dat de Streak Pro direct contact kan maken met ActiveSync en Exchange.

Prijzen zijn helaas nog niet bekend, maar zodra dit bekend is laten wij dit uiteraard direct weten.