AndyPadWij hadden al eens eerder bericht over de ‘mysterieuze’ AndyPad waar op dat moment nog niet heel veel over bekend was. Inmiddels heeft de fabrikant wat meer details prijsgegeven over de nieuwe tablet die een revolutie op de tabletmarkt moet gaan betekenen.

Opmerkelijk is de AndyPad in ieder geval wel, want de specificaties liegen er niet om. En toch zal AndyPad hun tablet in het budgetsegment gaan wegzetten en dat is natuurlijk erg interessant. Zo beweert de fabrikant dat de tablet niet meer dan € 230,- gaat kosten en dat is inderdaad een vriendelijke prijs. Toch lijkt hiet de kwaliteit van de tablet niet onder te lijden.

Met de AndyPad zal het mogelijk gaan worden om games in 3D te kunnen spelen, maar daarnaast ook films of video’s in Full HD te kunnen bekijken. Daarnaast heeft de fabrikant bekend gemaakt dat de AndyPad gaat werken op Android 2.3 (codenaam Gingerbread) en hiermee wijkt de fabrikant dus af van het standaard Android 3.0 die speciaal voor tablets geschikt is gemaakt. Aan de aansluitingen zal het in ieder geval niet liggen, want de AndyPad krijgt onder meer de beschikking over een microUSB, HDMI en een microSD-kaartlezer.

Over drie maanden weten we meer, want dan zal de AndyPad officieel worden getoond. Vooralsnog is het niet duidelijk of de tablet enkel in Engeland verkrijgbaar zal zijn of dat ook de oversteek naar Nederland gemaakt zal worden. Wij hopen uiteraard van wel, want AndyPad kan met dergelijke specificaties nog eens een serieuze concurrent worden van menig grote tablet.