Medialine mPadEindelijk voegt er zich ook een Nederlands bedrijf toe aan de lijst met fabrikanten die zich mengen om een plekje op de tabletmarkt. Dit keer gaat het om het bedrijf Medialine die die mPad heeft geintroduceerd. Zoals we mogen verwachten van een Nederlands bedrijf heeft Medialine al het goede in een tablet weten te krijgen en zet het daarnaast tegen een mooie prijs op de Nederlandse markt. Hollandse zuinigheid kent geen grenzen!

Medialine mikt met de verkoop van zijn tablets zich vooral op studenten, maar ik denk dat de tablet voor vele eigenlijk wel interessant is en zeker als je beseft dat de vanafprijs al € 349,- is. Op het eerste gezicht doet de mPad ons een beetje denken aan de Galaxy Tab en daar heeft het zeker ook wat van weg qua design en enkele features. Toch is het een op zichzelf staande tablet.

De Mpad beschikt, net als de Galaxy Tab, over Gorilla Glass en biedt het 10.1 inch scherm een resolutie van 1280 x 800 pixels. Android 3.2 wordt draaiende gehouden door een 1 Ghz processor. Aan de achterzijde van de tablet vinden we een 5 megapixel camera en aan de voorzijde een webcam. Voor deze prijs zijn we er echter nog niet, want de mPad beschikt ook over een microHDMI-, microUSB-poort en een microSD-kaartlezer. Voor de communicatie kun je kiezen uit WiFi of Bluetooth.

WiFi komt beschikbaar op alle modellen. Zo is dus ook WiFi beschikbaar op de mPad 16 Gb, maar ook op de mPad 32 Gb. Deze laatste variant krijgt een prijs mee van € 399,- en is eventueel ook nog te krijgen met UMTS. Dan kost de mPad € 479,-. Voor de high-end society heeft mPad ook een speciale editie in het leven geroepen. Technisch gezien is deze mPad gelijk aan de 32 Gb mPad met WiFi en UMTS, echter beschikt de speciale editie over een achterzijde die is afgewerkt met leder.

Vanaf 14 november zal MediaLine de mPad in Nederland gaan verkopen. Dit zal zowel via hun eigen website gaan als via geselecteerde dealers. Wij hopen stiekem dat we voor die tijd de nieuwe Nederlandse gadget al in onze handen gehad te mogen hebben.