LG Optimus PadLG heeft in Frankrijk de Optimus Pad officieel geintroduceerd en heeft ook direct kenbaar gemaakt dat dit model in juni overal in Europa leverbaar moet zijn en dus ook in Nederland. Goedkoop is de tablet niet met een prijs van € 899,-, maar dan heb je wel een tablet met 3D functies die voorlopig nog geen andere tablet aanbiedt.

De Optimus Pad heeft de mogelijkheid om 3D opnames te maken en deze ook in 3D te tonen. Dit alles werkt samen met het nieuwe Android 3.0 en 32 Gb opslagruimte. Toch blijft het erg veel geld als je beseft dat je dan ook nog eens ‘maar’ een 8.9 inch touchscren voor je neus hebt, een USB-aansluiting en een HDMI-aansluiting.

Realistische gezien zijn er op de markt momenteel leukere tablets te koop als je puur kijkt naar de prijs. Uiteraard zijn wij wel benieuwd naar de 3D-functionaliteit, maar wij zien de meerprijs van gemiddeld € 300,- niet af aan de tablet en functionaliteit. Gezien de prijs zijn wij van mening dat LG hier op de huidige markt de plank compleet mis slaat.

Update 26-05-2011: prijs gewijzigd van € 799,- naar € 899,-. De tablet zal als limited edition worden neergezet bij de BelCompany en de Phone House.