Lenovo IdeaPad YogaApart is het idee achter de Yoga zeker, want de nieuwe Windows 8 tablet kan ook prima gaan functioneren als laptop. Lenovo zet het product dan ook meer neer als een laptop met touchscreen. Het mooie is echter dat het scherm volledig is om te draaien waarna hij in een handomdraai is omgetoverd tot een tablet. Hiermee krijg je direct de beschikking over een 13 inch tablet die op Windows 8 zal gaan werken.

Convertible Ultrabook

Lenovo heeft zelf de Yoga omgedoopt tot een convertible ultrabook. Het idee is wellicht een beetje gestolen van Dell, maar de uitwerking is naar onze mening al vele malen beter. Het ontwerp is zo uitgedacht dat hij ook staand op een bureau gezet kan worden. Ook zegt Lenovo dat de ultrabook ruim bedeeld zal gaan worden in zijn specificaties. Zo krijgt hij 8 Gb werkgeheugen mee en een 256 Gb SSD-schijf. Hiermee staat snelheid voorop.

Verkoop

We moeten helaas nog wel even wachten tot de Yoga werkelijk op de markt komt, want de Yoga zal pas na de introductie van Windows 8 ook op de markt worden gebracht. Dit nieuwe besturingssysteem wordt pas eind dit jaar verwacht. Goedkoop is het zeker niet, want de mix tussen de ultrabook en de tablet moet ruim $ 1199,- kosten.