IdeaPad 7 inchBij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC zijn documenten opgedoken die sterk de suggestie wekken dat Lenovo in het diepste geheim ook een 7 inch IdeaPad in de planning heeft staan. Alhoewel de naam nog niet geheel duidelijk is, lijkt het in ieder geval er wel op dat dit model ook op de markt moet gaan komen en in ieder geval gaat beschikken over Bluetooth.

Nu is Bluetooth niet zo schokkend, maar de naam is wel interessant. Zo duikt de naam LePad A1-07 op en de naam IdeaPad A1-07 op. We gaan er voorlopig even van uit dat Lenovo van de IdeaPad K1, welke een scherm heeft van 10.1 inch heeft, ook een 7 inch variant op de markt wil zetten. Hiermee wil Lenovo zich verder in de strijd werpen als het gaat om dat procentuele marktaandeeltje.

Erg weinig is er nog over bekend en het is onduidelijk om welk model dit nu precies gaat. Gezien de naamvoering mogen we gerust uitgaan van een 7 inch tablet en dan is het dus nog maar even wachten op de werkelijke introductie door Lenovo.

Inmiddels is er meer bekend over deze 7 inch tablet van Lenovo. Zo schijnt de 7 inch tablet te beschikken over een scherm met een resolutie van 1024 x 600 pixels. Daarnaast beschikt de tablet over GPS, WiFi, Bluetooth en 3G en is er ook nog ruimte vrij voor een microSD-kaart. Wel zijn er sterke vermoedens dat deze tablet gaat beschikken over Android 2.3, aangezien aan de voorzijde van de tablet een drietal knoppen terug te vinden zijn die dus verwijzen naar deze Android-versie.