Onder studenten blijken tablets nog niet de ‘weapon of choice’ als het gaat om het apparaat dat ze door hun studie moet helpen. De Apple Macbook is de meest gekozen studentenlaptop. Dat blijkt uit een recent onderzoek door Studenten Wegwijzer.

Populaire merken

De meest populaire merken studentenlaptops zijn Apple, Asus, HP, Lenovo en Acer. Onder studenten die de afgelopen 2 jaar zijn begonnen met hun studie, zie je wel steeds meer hybride producten met afneembaar touchscreen. Maar de klassieke laptop of ultrabook is toch nog steeds het meest populair.

Aankopen online

Studenten blijken hun laptop ook steeds meer online te kopen. Hierbij is het vooral opvallend dat van de studenten die hun laptop het afgelopen jaar kochten, de mannelijke studenten maar liefst 67% de laptop in een webshop kocht, terwijl dit aandeel onder vrouwelijke studenten maar 52% is. Waarom dit zo is is helaas niet onderzocht.

Frustraties

Het gewicht van de laptop en de batterijduur blijken de belangrijkste punten van ontevredenheid onder studenten. Snelheid en mogelijkheden om te gamen zijn ook bronnen van frustratie.

Verder blijken studenten niet vaak een speciale kostbaarhedenverzekering of zelfs laptop verzekering te hebben afgesloten. Kennelijk neemt men het risico van diefstal of beschadiging van de laptop op de koop toe.