Sinds de lancering van de iPad mini gaan er al geruchten over de opvolger van deze tablet rond. De opvolger van de huidige iPad mini zou er één zijn met een retina-display. Uit de meest recente geruchten blijkt echter dat er dit jaar geen iPad mini met retina-display zal worden uitgebracht. Apple stelt de lancering uit tot begin 2014. Er zou een tekort zijn aan displays met hoge resoluties.

De meeste bronnen met betrekking tot de lancering van de iPad mini komen bij de Taiwanese krant Economic Daily News vandaan. Volgens deze bronnen zou Apple van plan zijn om de iPad mini 2 met het retina-display eind 2013 op de markt brengen, net voor de feestdagen. Er zou echter een tekort zijn aan 7.9-inch retina-displays welke over een hogere pixeldichtheid beschikken dan de 9.7-inch displays met dezelfde resolutie.

Naast deze iPad mini zou Apple met nog een iPad mini eind dit jaar op de markt komen. Beide versies zouden uitgerust zijn met een nieuwe processor en één van de twee versies zou daarnaast beschikken over een retina-display met een resolutie van 2.048 x 1.536 pixels. Een analist liet eerder weten dat de versie met de nieuwe processor mogelijk dit jaar al op de markt wordt gebracht en de versie met het retina display dus pas begin 2014. Apple heeft hier zelf nog geen uitspraken over gedaan en er is ook nog geen persevenement aangekondigd. Wanneer de iPad mini’s precies zullen worden gelanceerd is dus afwachten.