Met trots introduceert KPN 4G, de vierde generatie van het mobiele netwerk. Het is de langverwachte opvolger van het 3G mobiele netwerk dat nu in gebruik is. 4g is tot tien keer sneller dan het huidige mobiele netwerk.

Uitrol van 4G
Snel mobiel internet vraagt ook om een snelle uitrolfase volgens KPN. In Amsterdam en het noordelijke deel van de Randstad is 4G al vanaf februari 2013 beschikbaar. Vervolgens zal rond juni/juli 2013 ongeveer 50% van de Nederlandse bevolking kunnen beschikken over de 4G-diensten die KPN aanbiedt. In de tweede helft van het jaar gaat KPN verder met het uitrollen van 4G. De verwachting is dat 4G in de zomer van 2014 landelijk beschikbaar is.

Het vertrouwde 3G netwerk van KPN zal blijven bestaan. 4G is alleen maar een aanvulling op het 2G- en 3G-netwerk. De oudere netwerken blijven aanwezig en spelen altijd nog een grote rol in het verwerken van de groei van dataverkeer. Mocht er geen 4G dekking zijn dan maakt de consument gebruik van het 3G netwerk.

Mobiel internet op z’n snelst
4G betekent mobiel internet met een snelheid zoals je nog niet hebt meegemaakt. Een snelheid van internet die normaal gesproken alleen in huis mogelijk is. Het zal ervoor zorgen dat alles beter en sneller functioneert op de smartphone, laptop en tablet. Browsen en facebook wordt net zo snel als thuis waardoor foto’s bijna direct gepost worden of gedownload. Wil je een filmpje kijken terwijl je onderweg bent? Zonder vertraging of haperingen kan video en muziek gestreamed worden.

Op zoek naar ervaringen van KPN? Op meerdere websites kun je reviews, klachten en complimenten vinden rondom KPN en zo dus voordat je overgaat tot een aankoop ontdekken of deze aanbieder iets voor jou is! Succes met vergelijken.