Amazone Kindle FireDe tablet van Amazon doet het onverwacht erg goed en hierdoor heeft Amazon binnen een korte periode de tweede plek op de wereldwijde tabletmarkt weten veroveren. Apple blijft nog steeds de absolute koploper met 65,5%, maar Amazon komt er achteraan met een aandeel van 13,8%. Hiermee laat Amazon zelfs Samsung ver achter zich die maar een aandeel van 4,8% wereldwijd heeft.

De vierde plek wordt ook weer ingenomen voor een grote keten die een eigen tablet op de markt heeft gezet onder de naam Nook. De vijfde plek is toch nog voor HTC en hiermee missen we dus Asus in ons rijtje. Je kunt dus gerust stellen dat het opmerkelijke cijfers zijn.

Volgens Amazon is het niet verwonderlijk dat de Kindle Fire het goed doet. De prijs, marketing, content en de logistieke kracht achter deze tablet zouden de tablet enorm populair maken. Nu is de prijs wellicht het grote pluspunt waardoor hij goed verkocht wordt, maar als het aan de techniek en mogelijkheden ligt is toch niet iedereen enthousiast over deze tablet. De opkomst van deze tablet is niet onopgemerkt gebleven bij Apple en het is dan ook de verwachting dat de iPad 2 in prijs zal gaan zakken zodra de iPad 3 op de markt verschijnt.