Nog steeds Pokemon GO nog niet geprobeerd? Doet het dan snel voordat iedereen besluit om het niet meer te gaan spelen. Volgens verschillende berichten is het tij al gekeerd en spelen steeds minder spelers het spel.

Pokemon GO

Analisten hebben onderzocht hoeveel tijd er besteed wordt aan het jagen op Pokemon, hoeveel spelers het dagelijks spelen en hoe vaak de app gedownload wordt. De resultaten zijn afkomstig van vier marktonderzoekers: Sensor Tower, SurveyMonkey, Mobielkopen.net en Apptopia. Deze zien allen een trend dat het gebruik van de Pokemon Go afneemt. Bloomberg was de eerste die met dit bericht kwam waarna het vuurtje al snel rond ging. Opvallend is dat de belangstelling in augmented reality ook afneemt als gekeken wordt naar Google trends. Dit is in bovenstaande afbeelding te zien.

Terwijl een dalende trend te zien blijven de gebruiksstatistieken enorm hoog. Zelfs met een sterke daling van het gemiddelde gebruik heeft de app nog een grote aanhang. Dit is te zien aan de groei van websites zoals Pokemongofans. Wat denk jij? Is het succes van Pokemon Go alweer voorbij?