De iPhone 5C is onlangs door Apple aangekondigd. Dit toestel beschikt zoals verwacht over een plastic behuizing en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De C zou dan ook voor Color staan. Apple wil met de 5C een goedkopere iPhone variant op de markt brengen. Het toestel is met 599 euro voor een 16GB model en 699 euro voor een 32GB toch nog aan de hoge kant. Een iPhone 5C in combinatie met een abonnement is wel een stuk voordeliger.

Behuizing en uiterlijk
Om een goedkopere variant van de iPhone te kunnen produceren heeft Apple bij de iPhone 5C bezuinigd op het vlak van de behuizing. De behuizing van het toestel is in plaats van glas of aluminium gemaakt van polycarbonaat. Dit is een stevig soort plastic. Aan de voorzijde is hier niet veel van te zien, deze wordt ingenomen door het 4 inch retina display met een resolutie van 640 x 1136 megapixels. Ook de bekende homeknop is aan de voorzijde te vinden. Aan de achterzijde van het toestel merkt men het verschil direct. De achterzijde is uit één stuk plastic gemaakt en is ronder afgewerkt. Het toestel is afgewerkt met een harde coating maar voelt anders aan dan het metaal waarmee de iPhone 5 is gemaakt. Een pluspunt is het krasbestendige plastic, wanneer het toestel valt zal de achterzijde niet snel beschadigen.

Kleurenpalet
De iPhone 5C komt in vijf verschillende kleuren: wit, roze, geel, groen en blauw. De kleuren zijn fel uitgevoerd. Apple komt ook met rubberen hoesjes voor de iPhone. Deze hoesjes bevatten gaten aan de achterkant waardoor de originele kleur te zien blijft. De hoesjes fungeren ter bescherming maar geven het toestel ook een ander uiterlijk.

Hardware vergelijkbaar met iPhone 5
De iPhone 5C is vanbuiten zeer vernieuwend, van binnenuit heeft het toestel toch veel weg van de iPhone 5. Apple heeft veel onderdelen uit de iPhone 5 overgenomen, dit draagt ook weer bij aan het goedkoop kunnen produceren van het toestel. De 5C wordt aangedreven door de A6 processor en het toestel komt standaard met besturingssysteem iOS 7. Het toestel beschikt over twee camera’s. Aan de achterzijde een 8 megapixel camera met Led flitser en aan de voorzijde een 1,2 megapixel camera die geschikt is voor FaceTime. De iPhone 5 kon niet met alle lte-netwerken in Nederland overweg omdat er geen ondersteuning voor de MHz-band was. De 5C ondersteunt wel 4G en dat resulteert in razendsnel internet.