Dat we alweer even aan het wachten zijn op een nieuwe iPad is al maanden geen geheim meer. Maar doordat veel van onze bezoekers ons goed op de hoogte houden konden we eenvoudig ontdekken dat er een nieuwe iPad aankomt. Je kan straks namelijk een iPad Air 3 kopen, volgens de doorgaans goed ingelichte techreview site Uitgekotst. Wat kan jij straks met de nieuwe iPad en hoe duur gaat de iPad Air 3 kosten? Wij hebben wat onderzoek gedaan en weten nu al wat jij kunt verwachten van de nieuwe Apple Tablet.

iPad Air 3 versus Pro
Je kan er eigenlijk niet omheen, Apple gaat straks een iPad uitbrengen die de enigszins gefaalde iPad Pro moet doen vergeten. De iPad Air 3 krijgt namelijk zo goed als dezelfde specificaties als de Pro. Het grote verschil zit hem toch vooral in de grootte, de iPad Pro was namelijk met tien inch een stuk groter dan de Air 3.

Waar de iPad Pro vooral was geproduceerd voor professioneel gebruik, gaat de iPad Air 3 zich richten op de consument maar ook de professional. Hoe wij dat weten? Het gerucht gaat dat er een 4K scherm op de iPad Air 3 komt. Dat zou betekenen dat je een bijna gelijke iPad kan komen voor de helft van de prijs.

Toekomst van de iPad
Analisten lieten ons in 2010 voorafgaand de iPad release nog weten dat de iPad een compleet fiasco zou worden. Zes jaar later denken we daar compleet anders over, aangezien er jaarlijks nog miljoenen iPads worden verkocht. De iPad Air 3 wordt mogelijk niet zo’n succes als de eerste versie, maar de prognose zal nog steeds boven de tien miljoen liggen. Een iPad Air 3 kopen kan je dus een betere iPad voor het geld geven dan de iPad Pro. Want ook als tweede scherm kan je deze nieuwe iPad in 2016 uitstekend gebruiken.