ios7Op 10 juni is door Apple iOS 7 aangekondigd. Elke iPad 2, iPad 3, iPad 4 en iPad Mini zal in de herfst een gratis iOS 7 software update ontvangen. iOS 7 komt echter met allerlei nieuwe functies, maar niet al deze nieuwe functies zullen door iedere iPad worden ondersteund. De iPad 1 zal iOS 7 helaas in zijn geheel niet ondersteunen.

De nieuwe apps, de nieuwe app iconen en het nieuwe design zullen voor alle iPads vanaf de iPad 2 beschikbaar worden gesteld. De iPad 2 en 3 zullen na de iOS 7 update echter maar een deel van de nieuwe functies ondersteunen. De iPad Mini en de iPad 4 zullen alle nieuwe mogelijkheden in de loop van 2013 gaan ondersteunen. De nieuwe functies zullen hieronder worden beschreven, bij elke functie wordt aangegeven welke iPads deze functie zullen ondersteunen.

AirDrop
AirDrop is een functie die we al kennen van Mac OSX, deze functie komt nu ook naar iOS. AirDrop maakt het mogelijk om eenvoudig bestanden uit te wisselen met een iOS-toestel of een Mac. Het toestel dient zich in hetzelfde netwerk te bevinden of dient via Bluetooth te worden gekoppeld. Alleen de iPad Mini en de iPad 4 krijgen deze functie.

Square foto’s
Square foto’s is een nieuwe camera-app van iOS die het mogelijk maakt om vierkante foto’s te maken. Van deze vrij simpele functie kan gebruik worden gemaakt op de iPad 3 en 4.

Camera en Foto filters
Apple heeft voor iOS 7 diverse filters voor foto’s ontwikkeld. Deze filters doen denken aan de populaire app Instagram. Het is mogelijk om een filter toe te passen voordat men een foto maakt. Ook is het mogelijk de filter toe te passen op reeds gemaakt foto’s. De camera filters zullen eerst nog niet beschikbaar zijn op de iPad. De Foto filter-functie is beschikbaar op de iPad 3 en 4.

Siri
Voor de iPad 3, de iPad 4 en de iPad Mini zal een vernieuwde Siri beschikbaar zijn. Siri was al niet beschikbaar voor de iPad 2, hier zal met de iOS 7-update helaas ook geen verandering in worden gebracht.