Internet is een must tegenwoordig, 99% van de mensen in Nederland maakt er gebruik van. Een tablet heeft vaak een internet connectie via Wi-Fi, toch is een internet abonnement voor je tablet een goede toevoeging als er geen Wi-Fi netwerk beschikbaar is.

Mobiel internet via een tablet, waar moet ik op letten?
Iedereen gebruikt producten anders, er zijn altijd gebruikers die een groot gebruik hebben en gebruikers die een minimaal gebruik hebben. Het is belangrijk dat jij weet wat voor gebruiker je bent. Belangrijke vragen die je moet stellen zijn: Waar gebruik ik mijn tablet?; Gebruik ik het internet?; Waar gebruik ik het internet?

Als je deze vragen gaat beantwoorden is het belangrijk om te realiseren dat alle moderne games internet gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan “Candy Crush” en “Word feut” deze spellen moeten verplicht in verbinding staan met het internet.

Als de tablet dagelijks gebruikt wordt, is het zeker verstandig om een mobiel internet abonnement voor de tablet aan te schaffen. Gebruikt je de tablet alleen thuis, eventueel bij vrienden of in het park dan is het verstandig om aan een prepaid tegoed te denken.

Hoeveel MBs verbruik ik met mobiel internet via een tablet?
Het gebruik in MBs verschilt per gebruiker, een grote factor is het Wi-Fi gebruik. Tegenwoordig hebben veel mensen een Wi-Fi netwerk thuis, daarom als je de tablet thuis gebruikt heb je relatief weinig MBs nodig.
De groot gebruikers van je MBs zijn youtube video’s en muziek, een video is ongeveer 20 – 25 MB per video. Muziek is gemiddeld 3 MB per nummer (MP3), spotify is ongeveer 1 MB per minuut. Daarnaast is de snelheid van je eigen internet belangrijk, met snel internet hoeven de videos niet lang te laden. De snelheid van het internet is ook een gevaar voor de MBs, doordat je snel internet hebt zal je ook meer opzoeken en zo meer verbruiken!

Hier vind je een overzicht van abonnementen voor internet via tablet.