ICE TrinityOp de Computex zijn we inmiddels al meerdere concepten tegengekomen waarbij een combinatie werd gemaakt tussen een tablet en smartphone. Recentelijk hebben we dit al eens besproken met de Asus PadFone. Inmiddels hebben meerdere fabrikanten dergelijke concepten getoond, maar het idee achter de ICE Trinity is wel weer een stuk interessanter.

Het idee achter de ICE Trinity is ontstaan uit het feit dat veel mensen al over een smartphone beschikken. Het extra aanbieden van een smartphone vind de fabrikant dan ook overbodig en pure geldverspilling. Toch is het idee van een smartphone als modem wel een leuk idee waarna ze aan de tekentafel zijn gaan zitten. Hieruit is de Trinity geboren die net als de PadFone werkt op basis van een smartphone, maar dan wel elke smartphone die op de markt te koop is. Voorlopig is de iPhone nog de enigste telefoon die netjes in de Trinity past, maar in de toekomst moet dit zeker nog veranderen volgens de fabrikant.

Helaas kon de fabrikant nog geen werkend exemplaar tonen, maar het concept is wel leuk bedacht. De tablet beschikt zelf ook niet over hardware en is dus compleet afhankelijk van de smartphone. Je tovert dus eigenlijk jou bestaande smartphone om in een tablet en dat is iets wat gewoon nog uniek is. De fabrikant wil wel de Trinity nog verder ontwikkelen met bijvoorbeeld een USB-poort en toch eigen interne opslag van enkele Gb. Daarnaast wordt verder nog gekeken naar de wensen van de klanten in de wereld.

De Trinity moet zijn opmars gaan maken begin volgend jaar en wij gaan deze gadget zeker in de gaten houden.