Huawei MediaPadSinds vandaag heeft Huawei eindelijk hun MediaPad aan het grote publiek voorgesteld. We hebben heel even moeten wachten, maar het is zeker veelbelovend, want het is een 7 inch tablet die gaat werken op basis van Android 3.2. Deze versie van Android is geschikt gemaakt voor 7 inch tablets.

Niet alleen Huawei had problemen met Android 3.0 en 7 inch schermen, maar ook Acer ondervond deze problemen. In de nieuwe versie zijn deze problemen klaarblijkelijk (en gelukkig) verholpen. De MediaPad zal een scherm meekrijgen met een resolutie van 1280 x 800 pixels en wordt draaiende gehouden door een 1.2 Ghz processor. Ook zal de tablet in staat zijn om opnames te maken in HD-kwaliteit.

Naast de bovenstaande gadgets beschikt de MediaPad ook over WiFi, UMTS en ondersteuning van het 4G-netwerk. Ook een HDMI-poort en Bluetooth ontbreekt het niet en daarnaast is de MediaPad geschikt om films in Full HD te tonen. De MediaPad krijgt standaard 8 Gb intern geheugen mee, maar via het microSD-slot is dit geheugen nog naar wens verder uit te breiden tot maximaal 32 Gb.

Aan het einde van dit jaar moet de tablet op de markt komen. De fabrikant heeft al aangegeven de tablet het liefste aan providers te verkopen zodat de MediaPad verkocht kan worden in combinatie met een dataabonnement. Geheel onbekend is dit merk overigens niet in Nederland, want Huawei heeft al enkele dongels bij providers geleverd die via USB contact kunnen maken met het 3G-netwerk en wellicht dus ook een logische stap van de fabrikant om ook weer providers over deze tablet aan te schrijven. Prijzen zijn tot op heden nog niet kenbaar gemaakt, maar de MediaPad maakt zeker kans om een leuk succes te worden op de markt.