HTC Puccini 10.1 inch tabletWaar we net kennis hebben gemaakt met de zeven inch HTC Flyer en nu duikt alweer een nieuwe tablet op van HTC. In dit geval gaat het om een 10.1 inch tablet met de naam Puccini. De nieuwe Puccini werkt op Android 3.0, maar voor de rest ontbreken de grote details zoals geheugen of de processorsnelheid.

Toch kunnen we aan de hand van enkele gegevens een voorzichtige schatting doen wat de nieuwe tablet van HTC allemaal aan gaat bieden. Uit een buildfile is gebleken dat de nieuwe tablet gaat werken op een Qualcomm Snapdragon-chip gaat werken en deze chip staat bekend om zijn 1.2 Ghz of 1.5 Ghz processor. Gezien de HTC Flyer lijkt de Puccini dan eerder de 1.5 Ghz processor mee te krijgen.

Het 10.1 inch touchscreen krijgt een resolutie van 1280 x 800 pixels mee en daarnaast is op te maken dat dit wellicht de eerste tablet gaat worden die het lte netwerk gaat ondersteunen. Hierbij lijkt een verwijzing naar het AT&T netwerk in Amerika te worden gedaan, maar zoals inmiddels bekend zijn enkele providers in Nederland ook bezig met de lte uitrol.

Wat ook duidelijk is, is dat de Puccini wederom de HTC Sense-interface krijgt. De screenshots, zoals ook in dit bericht bijgevoegd, maken dit nogmaals duidelijk en is inmiddels ook een bekend grafisch element van HTC geworden.

Update 20-05-2011: De Puccini zou nu al vertraagd zijn en komt waarschijnlijk aan het einde van het jaar. Reden voor de vertraging blijkt dat de toestroom van componenten en andere onderdelen momenteel slecht is. Wanneer de Puccini werkelijk gelanceerd zal worden is onbekend. Er zou ook nog een derde tablet voor 2011 gepland zijn, maar deze zou compleet geschrapt zijn en hier hebben wij verder helaas geen details over.

Update 26-05-2011: Volgens HTC is er geen sprake van vertraging en wordt de productie van deze nieuwe tablet volgende week gestart. De nieuwe tablet zal dan eind deze zomer leverbaar gaan worden.