HTC JetstreamRecentelijk hebben we nog bericht over de nieuwe HTC Jetstream die inmiddels in Amerika in de verkoop is gegaan. Inmiddels heeft HTC Benelux laten weten dat deze tablet niet naar Nederland zal komen en dat we voorlopig in ons kikkerlandje ook geen nieuwe hoeven te verwachten. De Jetstream is voorlopig exclusief leverbaar bij AT&T in Amerika en zal dat voorlopig ook blijven.

We hoeven helaas ook niet te hopen op de komst van de Jetstream, want de release van dit model is werkelijk uit de kalenders gehaald. Hiermee is de Flyer het enige model wat HTC in Nederland op de markt heeft staan. Het is wel jammer dat HTC geen nieuwe tablets voorlopig op de Nederlandse markt wil gaan zetten. De HTC Flyer is een 7 inch tablet en doorgaans verkopen de 10.1 inch modellen toch net iets beter in Nederland. De Jetstream had dus zeker voeten op aarde kunnen zetten.

De ontwikkeling van tablets zal gewoon doorgaan aldus HTC Benelux, maar Nederland behoort helaas niet tot de groep van succesvolle markten. In de toekomst sluit HTC niet uit dat er weer nieuwe tablets op de Nederlandse markt komen, maar het is nog compleet onbekend wanneer dit dan zal zijn.

Een andere reden kan natuurlijk zijn dat de verkoopcijfers van de Flyer in Nederland vies tegenvallen. Alhoewel we hier enkel speculeren hebben meerdere fabrikanten moeite om tablets aan de man te brengen en lijkt Apple de enige te zijn met een succesvol product. De verkoopcijfers van de Flyer zijn dan ook nog steeds niet bekend, maar uiteraard kan de tegenvallende verkoop van deze tablet in Nederland een doorslaggevende factor zijn geweest om Nederland buiten te sluiten van nieuwe productlanceringen. Hierdoor zal ons kikkerlandje de Jetstream moeten gaan missen.