Logo HTCUit bronnen is vernomen dat HTC momenteel druk bezig is om een tablet te ontwikkelen die gaat werken op basis van Windows 8. Echte specificaties ontbreken nog, maar de geruchten rondom het besturingssysteem worden steeds sterker. Geheel onlogisch is het zeker niet dat HTC met Windows 8 gaat werken, want geruime tijd heeft HTC gewerkt met Windows Mobile voor destijds hun smartphones. Onbekend terrein is het dus zeker niet voor HTC.

Volgens de bronnen zal HTC voor deze gelegenheid gebruik gaan maken van een ARM-processor. Wat de kracht van deze processor is, is niet bekend. Overigens zou HTC ook werken op basis van de standaard x86-chipset. De geruchten over de komst van een Windows 8 tablet vanuit HTC lijken aannemelijk gezien de historie van HTC en de keuze van de chipset. Al eerder zijn er verschillende demonstratie’s geweest van Windows 8 tablets op basis van de chipet die HTC nu gekozen heeft.

Naast HTC werkt Samsung nu ook hard aan een tablet die op Windows 8 moet gaan werken. Windows 8 wordt gezien als een geduchte concurrent van onder andere iOS en Android en zal binnen een korte tijd behoorlijk wat marktaandeel kunnen veroveren. Windows 8 is het eerste besturingssysteem van de softwaremaker die zowel geschikt is voor de PC als voor tablets en dat maakt het juist voor fabrikant zo interessant. We moeten helaas nog wel even op de eerste tablets wachten, want de eerste tablets op basis van dit besturingssysteem worden pas in het derde kwartaal van 2012 verwacht.