HP TouchPadHet is erg rommelig bij HP en dat bewijst de fabrikant met het drastisch omlaag halen van de verkoopprijs. De TouchPad zal zeer binnenkort afgeprijsd gaan worden van $ 499,- naar slechts $ 99,-. Deze prijs geldt voor de 16 Gb versie, want voor de 32 Gb versie betaal je $ 149,-. Met deze actie wil HP zo spoedig mogelijk van de productlijn af.

Het is een rigoreuze stap, maar wel begrijpelijk als we net te horen hebben gekregen dat HP gaat stoppen met hun smartphones en tablets die werken op WebOS. Opmerkelijk is het wel, want het besturingssysteem was juist net aan zijn opmars bezig en wordt nu al direct weer in de prullenbak gegooid. Het kan overigens nog wel eens een duur project worden, want volgens insiders kost de 16 Gb TouchPad in de productie al ruim $ 300,-.

Naast het feit dat HP zelf zijn webOS hekelt heeft Best Buy ook behoorlijk veel druk bij HP neergelegd. Zo wilde de elektronicagigant hun voorraad van ruim 270.000 TouchPad’s retourneren naar HP vanwege de tegenvallende verkopen. Op dit moment heeft Best Buy slechts 25.000 exemplaren weten te slijten. Opmerkelijk is overigens wel dat de TouchPad deze week op de Franse website van HP was terug te vinden en volgens deze website ook binnenkort wordt geintroduceerd met een 1.5 Ghz processor en naast de zwarte kleur ook een witte kleur beschikbaar komt. De prijs zal voor de Europeanen nog wel gaan tegenvallen!

Momenteel heeft Microsoft ook een offensief ingezet om ontwikkelaars van webOS naar Microsoft te lokken. Een goede stap, aangezien ook Microsoft volgend jaar met een besturingssysteem zal komen voor tablets.