HP TouchpadDat de Touchpad van HP binnenkort zijn intrede gaat maken staat vast, maar over de datum wordt nog steeds gespeculeerd. Ergens in juni wordt de nieuwe tablet van HP in de schappen verwacht, maar betekend dit dan ook direct de Europese release? Wij verwachten voorlopig nog van niet, gezien de berichten vanuit verschillende bronnen.

Voorlopig zijn de meeste berichten over een release ook van Amerikaanse bodem, maar ook deze berichten spreken elkaar weer tegen aangezien hier ook verschillende data’s worden genoemd in juni. Erg betrouwbaar is deze informatie dus ook weer niet. Er wordt beweert dat de Touchpad op 12 juni wereldwijd leverbaar moet zijn. Deze bewering wordt echter weer keihard onderuit gehaald door HP in Duitsland, omdat hier hun testprogramma voor de Touchpad pas op 19 juni is afgerond.

Veel mensen beginnen ongeduldig te worden als het gaat om deze tablet. Het is de eerste tablet met webOS, wat zelf wordt ontwikkeld door HP. Volgens HP is het dan ook niet zomaar een tablet, maar gewoon de beste tablet en zal dan ook nummer 1 moeten gaan verslaan. Uiteraard moeten we deze uitspraak met een korreltje zout nemen, want dan zou HP ruim 12 miljoen tablets moeten verkopen wereldwijd en gezien het succes van de iPad lijkt dit vooralsnog een onbegonnen missie.