HP zet de komende periode in op hybride producten, ultrabooks of laptops met een touchscreen en afneembaar toetsenboord. Het apparaat kan zo als laptop maar ook als tablet worden gebruikt. Al eerder heeft HP een hybride Windows 8 laptop gelanceerd, de HP Envy x2. Nu zien we twee nieuwe hybride producten verschijnen, de HP Slatebook x2 en de HP Split x2.

HP Slatebook x2
De HP Slatebook x 2 is een Android 4.2.2 (hybride) tablet met een beeldscherm van 10,2-inch met een resolutie van 1920×1200 pixels. Het ontwerp van de Slatebook is overgenomen van de HP Envy X maar met een kleiner beeldscherm. Het aanraakscherm is met 400 nits erg helder. De Slatebook x2 beschikt als één van de eerste tablets over een Nvidia Tegra 4 processor. Dit is een processor met 4 snelle kernen en een vijfde kern voor low-performance taken, verdere specificaties zijn nog niet bekend.

Het werkgeheugen bedraagt 2GB en de opslag capaciteit 16 GB. Met een microSD is deze opslag uit te breiden tot een maximum van 32 GB. Het keyboard dock beschikt over 2 USB-poorten, waarschijnlijk een microHDMI-poort en een volwaardig SD-slot. Ook beschikt het dock over een extra accu die de accuduur moet verdubbelen. De Nederlandse prijs voor dit hybride product is nog niet bekend gemaakt maar de Amerikaanse prijs zal 500 dollar inclusief het toetsenbord gaan bedragen. In augustus zal de Slatebook x2 te verkrijgen zijn in de VS, wanneer deze uitkomt in Nederland is nog niet bekend.

HP Split x2
De HP Split x2 is te vergelijken met de Envy x2, maar de Split x2 is goedkoper en krachtiger. Het beeldscherm is een 13,3-inch scherm met een resolutie van 1366×768 pixels. Het gewicht van deze tablet is inclusief toetsenbord 2,2 kilogram, de tablet is hiermee zwaarder en dikker dan de Envy x2. De Split x2 beschikt over een Intel Core i3 chipset met een vermogen van 7 Watt en een traditionele harde schijf van 500 GB. Het werkgeheugen bedraagt 4GB.

Het toetsenbord heeft een 2.0 en een 3.0 USB-poort, een volwaardig SD-slot, een HDMI-poort en een toetsenbord met extra accu. De Split x2 zal inclusief keyboard dock in de VS zo’n 800 dollar gaan kosten. De Nederlandse prijs en de lanceerdatum voor Nederland zijn nog niet bekend. In augustus zal de Split x2 in de VS verkrijgbaar zijn