HP Slate 2Afgelopen donderdag heeft HP de Slate 2 geintroduceerd. Ondanks dat HP zich niet meer druk maakt om tablets op de consumentenmarkt lijkt de fabrikant zich nog wel druk te maken om tablets op de zakelijke markt. De Slate 2 moet de Slate 500 gaan vervangen. De Slate 2 zal net als zijn voorganger gaan werken op Windows 7.

Qua design heeft de Slate 2 niet echt veel verschillen ten opzichte van de Slate 500. Ook in de Slate 2 wordt gebruik gemaakt van een 8.9 inch touchscreen welke ook weer bediend kan worden met een stylus. Tot zover dus geen verschillen, dus zitten de verschillen voornamelijk in de hardware. Zo beschikt de nieuwe Slate 2 over een krachtigere processor en is het nu ook mogelijk om deze tablet met een 32 Gb SSD uit te rusten. Volgens HP is de Slate 2 prima in staat om in de toekomst Windows 8 te laten draaien. Wij gaan er echter van uit dat HP volgend jaar hiervoor een nieuwe tablet op de markt zal zetten voor de zakelijke markt.

Begin december mogen we de Slate 2 in Nederland verwachten en de prijs wordt direct ook aangepast bij de introductie. Zo zal de Slate 2 leverbaar worden met een vanafprijs van € 599,- excl. BTW terwijl dit voor de Slate 500 destijds € 100,- hoger lag. De Slate 2 zal enkel exclusief voor de zakelijk markt worden ingezet en dus moet de consument helaas weer langs de zijlijn staan toekijken.