Heeft u een smartphone in uw bezit? Dan is de kans groot dat dit een apparaat van Android of Apple is. Deze twee merken domineren namelijk de markt, niet alleen qua apparaten maar ook op het gebied van app downloads. U heeft de mogelijkheid om aankopen te doen in de App store of/óf Google Play Store. De winkel van Apple is al jarenlang het grootste verkoopkanaal, voornamelijk omdat de meeste app ontwikkelaars iOS boven Android verkiezen. Waarom? Omdat iPhone-eigenaren simpelweg meer geld uitgeven. Toch lijkt daar nu verandering in te komen. Voor het eerst biedt de Google Play Store de meeste applicaties aan. Android gebruikers kunnen kiezen uit meer dan 1.4 miljoen apps tegenover “slechts” 1.21 miljoen apps in de App Store.

Het voordeel van de meerderheid
Er zijn altijd al meer Android dan iOS apparaten verkocht. Daarentegen geven iPhone gebruikers meer uit waardoor de winst van Apple gegarandeerd is. Maar deze meerderheid van Android lijkt nu toch de overhand te krijgen. Het aantal apparaten is inmiddels groot genoeg om het verschil in uitgaven te compenseren. AppFigures – het online app tracking platform – laat zien dat er meer Play Store dan App Store downloads zijn geweest en bovendien zorgden deze voor meer winst.

Google wil ontwikkelaars aantrekken
Google wil graag het marktaandeel vergroten en probeert daarom ontwikkelaars aan te trekken om hun apps via Android te lanceren in plaats van via iOS. Daarom worden er verschillende ontwikkelaars-vriendelijke opties toegevoegd zoals het testen van features en prijzen door middel van de A/B test methode. Zo kunnen app-ontwikkelaars direct zien welke prijs en andere opties het meeste opbrengen.

Moet ik overstappen naar Android?
Het overstappen naar Android heeft verschillende voordelen. Ten eerste kunt u kiezen uit veel meer verschillende smartphones. U kunt een keuze maken uit merken zoals Samsung, Sony en HTC. Een ander – en heel belangrijk voordeel – is dat u zowel de batterij als de geheugenkaart kunt vervangen.

Bent u van plan om binnenkort een app te kopen? Dit kan eenvoudig en snel met een Google Play Card van Beltegoed.nl.