Google Chrome voor tabletsAlhoewel Google de geruchten nog steeds ontkent lijkt het er sterk op dat Google wel degelijk bezig is met een tabletversie van hun inmiddels bekende en succesvolle browser. Hierbij lijken bepaalde elementen zoals een virtueel toetsenbord en handige touchknoppen alles te verklappen.

Zo is het mogelijk om via het virtuele toetsenbord een adres in te tikken, maar Google zal daarnaast ook direct een deel van de geschiedenis tonen, waarna deze met een simpele tik op het scherm opgevraagd kan worden. Ook lijkt de andere screenshot erg veel weg te hebben van een gebruiksvriendelijke webbrowser voor tablets met grote knoppen om bijvoorbeeld tekst te knippen en te plakken.

Toch moeten we voorzichtig zijn met de uitspraak dat Google met de aanpassing van Chrome bezig is, want er gaan ook geruchten in de ronde dat het complete Chrome OS wordt voorbereid voor tablets, maar concrete aanwijzingen zijn hier tot op heden nog niet voor. Logischerwijs zal Google wellicht de browser standaard gaan implementeren in een aankomende update van Android 3.0.

Google Chrome voor tablets