De chipfabrikant Intel heeft het momenteel niet makkelijk. Intel zag de pc-markt krimpen en was nogal laat in de markt voor mobiele producten. Intel kampt met tegenvallende cijfers maar probeert met het bieden van aantrekkelijke prijzen zich meer op de kaart te zetten.

CEO van Intel, Bryan Kraznich, liet na de presentatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf weten dat Intel veel last heeft van de teruglopende vraag naar en verkoop van computers. Intel verwacht dat de verkoop van mobiele apparaten met de Atom Bay Trail-processor de cijfers weer doen stijgen. Naar verwachting van de fabrikant zullen de prijzen van de hybride en convertible apparaten de komende tijd flink dalen. Door daling van de prijzen van onder andere de stand-alone tablets met Intel-processor zullen deze voor de consument een stuk aantrekkelijker worden.

Intel verwacht dat na de zomer veel hybride en convertible apparaten voor een prijs van rond de 400 dollar verkocht gaan worden. Laptops zonder tablet functie maar voorzien van touchscreen zullen rond de 300 dollar gaan kosten. Kraznich verwacht dat er zelfs tablets met de nieuwe Atom Bay Trail-processor voor een prijs van 150 dollar zullen worden verkocht voor de feestdagen. Het inzetten van deze producten tegen lage prijzen zal uiteindelijk het marktaandeel van Intel moeten vergroten. De nieuwe processors hebben naast hun lage prijs ook het voordeel dat deze onder Windows 8 en Android kunnen draaien waardoor deze voor veel fabrikanten een stuk interessanter zijn.