Iedereen wil natuurlijk goedkoop bellen. Dat is niet zo gek. Om het voor jou makkelijk te maken kun je op internet een aantal goede sites vinden, die ervoor zorgen dat jij goedkoop kunt bellen. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Dat doen ze door dagelijks alle prijzen van abonnementen voor bijvoorbeeld vaste telefonie, maar ook prepaid pakketten of sim only abonnementen te vergelijken.

Een handig overzicht

Je krijgt daar dus een handig overzicht van alle voor jou relevante abonnementen. Daar kun je goed van profiteren, als je opzoek bent naar een nieuw abonnement. Maar ook kun je daardoor inschatten of het interessant is om over te stappen. Wil jij bijvoorbeeld een sim only abonnement afsluiten met 500 megabyte internet en onbeperkt bellen en sms’en? Dan zoek je precies daarnaar en vervolgens krijg je een overzicht van abonnementen, die dat bieden. Je kunt dan gelijk zien welke de goedkoopste is. Zoek bijvoorbeeld eens naar dergelijke vergelijkingssite via jouw favoriete zoekmachine.

Ander advies

Ook kun je ander advies krijgen op dit soort sites. Bijvoorbeeld of het nu slim is om een abonnement met telefoon te nemen of niet. Over het algemeen geldt, dat het goedkoper is om een sim only abonnement te nemen als je al een telefoon hebt waarmee je tevreden bent. Vooral prepaid bellen is een beetje uit de tijd geraakt. Je betaald er relatief veel voor.

Het is dus vaker goedkoper om te bellen met een sim only abonnement waar je ruim binnen blijft, dan met een prepaid abonnement. Er zijn maar weinig mensen, die zo weinig bellen dat prepaid een slimme keuze is. Ook voor advies over bijvoorbeeld vaste telefonie of bellen naar het buitenland kun je op de eerder genoemde vergelijkingssites terecht. Je krijgt ook daarvoor op dezelfde manier een overzicht van de goedkoopste aanbieder op het moment.