Gigabyte S1080We moeten er dan misschien nog even op wachten in Nederland, maar in Amerika is vandaag de verkoop gestart van de Gigabyte S1080. Deze Windows 7 tablet is zeker geen goedkope tablet en sommige vergelijken hem dan ook meer met een laptop dan met een tablet en dit komt mede door zijn specificaties.

Voor $ 650,- ben je eigenaar van de Gigabyte S1080. Het is zeker niet goedkoop, maar je krijgt er wel veel voor terug. Naast het feit dat de tablet werkt op Windows 7 krijg je ook de beschikking over 320 Gb aan opslag en dat is ongekend veel. De S1080 wordt geleverd met een 10.1 inch touchscreen die een resolutie heeft van 1024 x 600 pixels.

Om het allemaal werken te houden beschikt de S1080 over 2 Gb werkgeheugen, USB 3.0, Bluetooth, 1.3 megapixel webcam en WiFi. Als het om de vormgeving gaat moet Gigabyte het tegen menig andere tablet het afleggen, want hij weegt ruim 790 gram en is 1,5 cm dik. Hiervoor krijg je echter wel een flinke tablet in je handen die veel werk van een laptop kan overnemen.

Wanneer deze tablet naar Nederland komt is niet bekend. Het is zelfs nog niet bekend of hij ook naar Nederland zal komen. Ook over een adviesprijs kunnen wij dus momenteel nog niet berichten.