Gigabyte S1080Wederom heeft een fabrikant op de Computex een tablet het levenslicht laten zien. In dit geval spreken we over fabrikant Gigabyte die de S1080 aan het publiek heeft getoond. De S1080 is voorzien van Windows 7 en om dit alles draaiende te houden beschikt de tablet over een 1,66 Ghz processor. De S1080 beschikt over een 10.1 inch touchscreen met een resolutie van 1024 x 800 pixels.

De processor wordt tijdens het werk ondersteunt door 2 Gb werkgeheugen. Opmerkelijk is het opslagvermogen van maar liefst 320 Gb! Hier kan dus behoorlijk wat media zoals foto’s en video’s opgeslagen worden. De S1080 is rijk bedeeld met extra’s zoals WiFi, Bluetooth, USB (3.0 en 2.0) en een SD-kaartlezer. Je kunt overigens goed merken dat de tablet van een laptopfabrikant afkomt. Zo zijn er sneltoetsen geintegreerd om snel naar een bepaalde applicatie over te schakelen en beschikt de tablet over een optische muis die is ingebouwd in het frame.

Voor wie toch het toetsenbord mist kan een aparte dockingstation bijbestellen. Dit dockingstation zal de functie van lader zijn, maar bevat ook een toetsenbord en speakers. Wanneer de S0180, alsmede het dockingstation, beschikbaar komt is helaas nog niet bekend. Ook geeft Gigabyte de prijs nog niet vrij.