Samsung Galaxy Tab 10.1Dit was de uitspraak van de rechter vandaag in de rechtzaak die aangespannen was tegen Samsung over de Samsung Galaxy Tab. De rechtzaak tegen Samsung werd aangespannen door Apple. Volgens Apple is de Galaxy Tab gewoon de Ipad dat in een ander jasje gestoken is.

Eerder was er al een rechtzaak tussen Samsung en Apple over hetzelfde geval, toen heeft de rechter ook al besloten dat er geen verbod komt in Nederland op de verkoop van de Samsung Galaxy Tab, echter was Apple het hier niet mee eens en ging in hoger beroep. Apple heeft in 2004 al het model van de Ipad geregistreerd en volgens Apple maakt de Galaxy Tab inbreuk op de rechten van dat model.

In de rechtzaal is de modelregistratie van de productie van de Ipad door Apple nog eens nader vegeleken met de Galaxy Tab, echter kon het hof verschillende argumenten geven waaraan de Galaxy Tab zich onderscheid van de Ipad.
Het hof omschrijft de Galaxy Tab van Samsung als ‘beperkt eigen karakter’ maar keurt de verkoop van de Samsung Galaxy Tab binnen Nederland toch goed.

Samsung reageert verheugd op het nieuws van het hof en kan niet wachten om hun Galaxy Tab 10.1 op de markt te brengen. Door deze rechtzaak hebben ze nogmaals bewezen dat de Galaxy Tab wel degelijk verschilt met de Ipad, aldus Geert Mol, Marketing Manager Mobile bij Samsung.