Logo HTCHet was eigenlijk al verdacht stil rondom HTC en hun tablets, maar nu heeft HTC ook aangegeven hier een goede reden voor te hebben. De fabrikant wil het jaar 2012 gaan gebruiken om hun bestaande producten en software verder te verbeteren. HTC geeft ook direct aan dat we in 2012 dan ook geen nieuwe tablets kunnen verwachten.

HTC Sense

HTC wil hun eigen interface Sense verder gaan verbeteren. Als opmerkelijk detail moeten we opmerken dat HTC het hier specifiek over de smartphones heeft en niet over de tablets. Hiermee lijkt ook de verdere ontwikkeling van software voor tablets te zijn gestopt. Wij willen hier verder niet op doordraven, maar dit kan zomaar betekenen dat HTC wellicht zijn zinnen op een ander proejct heeft gezet en dan ook de tablets tijdelijk in de ijskast zet.

Windows 8 tablets

Met het bovenstaande gegeven kun je gerust bedenken dat HTC bewust de tablets even in de ijskast zet. De markt is immers moeilijk en Windows 8 zit er dit jaar aan te komen. Dit nieuwe OS kan wel weer eens voor een revolutie gaan zorgen op de markt. De fabrikant heeft in de beginperiode van zijn bestaan al gewerkt met Windows Mobile en het is dan ook zeker niet ondenkbaar dat HTC weer gaat terugkeren naar zijn roots. Hierbij lijken de tablets in eerste instantie een logische keuze te zijn. Het zal ons daarom ook niet verbazen als we dit jaar nog te horen krijgen dat HTC gaat werken aan een Windows 8 tablet.