HTC FlyerOndanks dat HTC groots had aangekondigd dat de Flyer geschikt gemaakt zou worden voor Skype lijkt HTC nu deze functie toch niet te gaan ondersteunen op de tablet. Ook alle referenties die verwijzen naar de ondersteuning van Skype zijn inmiddels van de website verwijderd.

HTC was een samenwerking met Skype aangegaan om met de Flyer een tablet te ontwikkelen die ook in staat was om Skype te draaien. Helaas lijkt het project ten einde te zijn gelopen en heeft HTC ook de Skype-functionaliteit van de website verwijderd. Middels de camera aan de voorzijde van de Flyer zou het mogelijk worden om videogesprekken te voeren.

HTC en Skype kondigde begin dit jaar nog groots aan dat videobellen via Skype en de Flyer mogelijk zou worden. De reden van het terugtrekken ligt volgens bronnen niet zo zeer bij HTC, maar meer bij Skype. Recentelijk is Skype overgenomen door Microsoft die op zijn beurt alle banden richting Android wil verbreken en de functie videobellen liever terugziet op Windows 8. Op zich een logische verklaring, maar vooralsnog ligt Windows 8 niet in de schappen en lijkt Microsoft op deze manier geld mis te lopen. Het is jammer dat het project plotseling is gestopt, want hiermee verliest HTC een verkoopargument voor de Flyer.