Al tijden ging het gerucht dat Apple geen Bose-producten meer zou gaan verkopen in de Apple Store. Nu is de verkoop van Bose-producten dan ook echt stopgezet en kunnen deze online niet langer worden besteld. Via de zoekfunctie in de Store is het nog wel mogelijk om de speakers en oordopjes van Bose te vinden. Bij alle producten staat echter vermeldt dat deze momenteel niet beschikbaar zijn.

Apple heeft enige tijd geleden Beats overgenomen, sindsdien lijkt de relatie tussen Apple en Bose minder close geworden. Bose diende eerder al een claim in dat hun noise cancelling techniek door Beats was gekopieerd. In deze zaak werd door Apple en Bose geschikt. Bij de NFL was er in de VS toch ook heel wat commotie rondom de koptelefoons van beide merken. Bose heeft een sponsordeal in het American Football gesloten. Door deze deal is het voor spelers verboden om Beats-koptelefoons te dragen. Colin Kaepernick, een American Football speler, kwam op een persconferentie aanzetten met een Beats-koptelefoon op zijn hoofd en kreeg hiervoor een boete van 10 duizend dollar opgelegd. Kaepernick plakt tegenwoordig zijn koptelefoon af met tape.

Mogelijk is de rivaliteit tussen beide bedrijven de reden dat Apple de samenwerking nu echt stopzet. Al eerder werd door MacRumors voorspeld dat bedrijven ieder hun eigen weg zouden gaan. Het lijkt er nu op dat dat definitief is gebeurd. Ook in Nederland worden de producten van Bose dus niet meer in de Apple Store verkocht. Wel verkoopt Apple nog speakers en koptelefoons van andere merken zoals Philips, JBL en Browers & Wilkins.